ŠOK! Už sa vie, ako veverička z Marsu prišla na Zem

05.11.2011 23:34

Pokiaľ túžite po nových informáciách o najhorúcejšej téme súčasnosti - veveričke z Marsu - radšej si sadnite. NASA dnes zverejnila dychvyrážajúcu vizualizáciu pristátia veveričky z Marsu na Zem.

Veverička z Marsu

 

Presne tak - veverička z Marsu napla blany medzi nožičkami, zadržala dych a spustila sa dole na modrú planétu. Mars sa, samozrejme, nachádza vyššie, než Zem - aj preto na neho nemôžeme cestovať rovnakým spôsobom.

 

 

Nie nadarmo sa hovorí, že najgeniálnejšie riešenia sú najjednoduchšie.

Autor objavu, John Wewerishka, na svojom blogu uviedol, že k myšlienke veveričky z Marsu plachtiacej na zemský povrch prišiel pri pozorovaní veveričky stromovej plachtiacej z jedného stromu na druhý. Napokon, aj Newton objavil gravitáciu pozorovaním jablka padajúceho zo stromu. Americké médiá na túto paralelu šťastného vedca upozornili. Jeho odpoveď znela: ,,Áno, myslím si, že istá paralela tam je."

Po tomto kľúčovom objave sa pravdepodobne absolútne zmenia samotné základy veveričkológie. K téme sa vyjadril aj známy slovenský veveričkológ, Richard Hryz. ,,Mňa samotného tento objav zaskočil, ale čo k nemu dodať - je to tak. Stačí sa pozrieť na vizualizáciu a každý človek si povie: Áno, áno! Takto veverička z Marsu pristála na Zem!"

Po pristátí sa veverička z Marsu mohla naplno začať venovať evolúcii. Bližšie informácie o novom modele evolučnej teórie nájdete v tomto článku.